Antalya

Antalya kyst

 

Mer om Tyrkia

Antalya flyplass

Antalya ligger midt på Tyrkias sørkyst og er et senter for turister i hele dette området. Selv om byen bare er den åttende største i Tyrkia, vokser den til omtren to millioner innbyggere hver turistsesong. Her er hotellene mange, og området tilbyr både kulturelle opplevelser og en klassisk strandferie. 

Turismen skaper aktivitet i Antalya, og mange av dem som skal videre til Kemer, Side, Alanya m.m., starter sin ferie på flyplassen i Antalya. Denne ligger ganske nære selve sentrum. Hoteller i Antalya kan du finne bl.a. gjennom Sembo.

Området har en meget lang historie som omfatter en rekke kulturer fra ulike tidsperioder. Her har Alexander den store regjert, og senere romere. Byen var også en periode under venetiansk styre. Av byggverk bør man få med seg bymurene, Hadrians port, Klokketårnet og Hidirliks tårn. Et stykke fra byen - ved foten av fjellskråningen mellom Antalya og Side - ligger også et romersk teater (i Aspendos) som ble bygget i årene 161 - 180 e.Kr. 

Antalya flyfoto

Kysten rundt Antalya er en blanding mellom klipper og strender brutt av små og større elver. Selv om hotellene ligger langs hele kystområdet, er området i vest mest kjente. Der finner vi den lange stranda (Konyaalti) og en stor strandpark med en rekke aktivitetstilbud. Se kart over Antalya.

Antalya havn

Sentrumskjernen (Keleici) er gammel og idyllisk bydel med ei skjermet havn innerst i Antalya-bukta (bildet over). Her ser man gamle bymurer, Hadrians Bue, Klokketårnet og moskeer, Her finner man også butikker og offentlige tjenester. Like sør for båthavna ligger ei strand, og da er man like ved Hidirliks tårn.

Romersk teater ved Antalya

Mer om Tyrkia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Foto: stock.xchng/Sharm, /M. Zeynep Dagdevirenoglu KubaseckEmre Nacigil , /Florian K. /Micael Claude