Alanya

 

Mer om Tyrkia

Borgen i Alanya

Alanya har lenge vært et av de mest populære reisemål i Tyrkia. Den lange Kleopatrastranda, borgen på neset og en allsidig handelsstand, gjør sitt til å sette særpreg på Alanya. Likevel er det jakten på sol og en lang og varm sommer som lokker mest.

Selv om en ny flyplass er under bygging, må man fremdeles ta buss eller taxi mellom Alanya og flyplassen i Antalya. Avstanden er ca. 11 mil, og man må regne med rundt 2 timer med buss (avhengig av hvor mange stopp den har). Hotellene ligger på begge sidene av borgen og den bakenforliggende sentrumsdelen.

Kommunikasjonen i Alanya er god. Små busser (dolmus) trafikkerer kontinuerlig den stadig lengre kyststrekingen som utgjør Alanya. På vestsiden av borgen ligger Kleopatrastranda som har bidratt til et stort område med hoteller og leiligheter (som vi ser på bildet nedenfor). Se kart over Alanya.

Hotellområde i Alanya

Byen strekker seg østover til ei stor bukt øst for borgen (vist nedenfor). To moloer sørger for ei beskyttet småbåthavn innerst i bukta. I området ovenfor ligger en rekke restauranter, og her begynner også bykjernen. Her kan man få kjøpt det meste, og gjerne til priser som virker latterlig lave. Det meste er billig, men vær oppmerksom på at mange merke-produkter er pirat-kopier som du synes er veldig billig. Pruting er en nødvendig del av handelen, men vær likevel forberedt på at du føler deg lurt i ettertid. Hoteller i Alanya finner du bl.a. hos Sembo.

Alanya

Alayna har en historie med bosetting som strekker seg over 20.000 år tilbake i tid. Senere var byen også en del av romerriket. På 700-tallet inntok arabiske muslimer byen. På 1200-tallet ble byens forsvarverk forsterket, og i dag ser vi mange imponerende rester etter dette arbeidet: Borgen på neset, bymurer, det røde tårn. Alanyas fornminner og sin lange og spennende historie kan gi oppholdet en dimensjon i tillegg til det tradisjonelle sydenlivet.

Alanya øst

Mer om Tyrkia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Foto: stock.xchng:  Mehmet Tung , M. Zeynep Dagdevirenoglu Kubaseck og M. Tangen